Restaurant Brass Janskerkhof 19 Utrecht


In nauwe samenwerking met de opdrachtgevers en uitbaters van restaurant Brass heeft Ruiters Architectuur een schitterend monumentaal pand verbouwd tot een gezellig restaurant.

Koper ligt ten grondslag aan het interieur concept. Een kleur pallet van oranje, bruin tot groen zijn door het gehele pand een verwijzing hiernaar. De koperen wandelementen door RKNL meubelstudio verbinden het kleurconcept tot een samenhangend geheel. De groene oxidatie en koperglans op de wandelementen, waarin een indirecte lichtbron is verwerkt, geven een mooi theatraal effect.

De verlichting op de tafels is in een groot aantal koperen bollen verwerkt. Door het koper rode licht van de bollen ontstaat een bijzonder warme sfeerverlichting.

De bar is een vrijstaand element in de ruimte. De monumentale lambrisering van de kamer is voor het barontwerp de inspiratie is geweest. Het barblad is een carrara monoliet, het lekblad is hier uitgefreesd. Boven de bar bevindt zich de ‘glazenlamp’ welke is uitgevoerd door AAN-UIT:Een zeer transparant lichtelement en glazenrek met een verrassend lichteffect door interne de ledverlichting.

projectenprojecten-Ruiters-Architectuur-Utrecht.html
linkslinks.html
homehome-Ruiters-Architectuur-Utrecht.html

>

>Cafe-Orloff-Utrecht-Corten-staal-wand.html
bureaubureau-Ruiters-Architectuur-Hooghiemstraplein-58-3514AX-Utrecht.html
<Sweetlakecity-Zoetermeer-CasaNova-2008-Architectenbureau-Ruiters-Architectuur-Architect-te-Utrecht.html